Wednesday, December 26, 2012

tarikh lahir mengikut kalender islam

sekarang ramai berpandukan tarikh lahir sekarang . bulan jan , feb , mac . ikutkan kalender islam , tahun kita mengikut hijrah . muharam , safar .. kan ? *kalau salah,harap maaf ..
tapi nak share something , 
ikut kalender islam , birthday aku 7 safar 1415 . jadi sekarang tahun 1434 .. maksudnya sekarang umur aku 19 tahun .. tua setaon dari umur yang sepatutnya . T__T
n lagi hepinya .. dia sama umur dengan aku ..
 
15 zulkaedah 1415 . hari yang sama . hari jumaat . :)
meh siapa nak tengok klik nie KALENDER ISLAM ..
**tapi sekarang ramai yang tak kisahkan pasal nie kan ? sekadar untuk kongsi2 . :)

Friday, December 7, 2012

kekasihHati

awak , saya dah nak pergi belajar nie . jauh . walaupun jiran johor , jauh jugak la nak sampai sana 3 jam lebih . mungkin susah sikit nak jumpa dah . 1 je nak ingatkan , jangan cuba2 nak curang ea . sam2 jaga hati kite nie . walaupun sejak dua menjak terjejak awak sibuk holiday awak , saya sibuk nak mengemas2 semua . seriously , rinduu sangat ,takpelaa . bagi awak ruang nak enjoy . tisu tu ade lagi . saya bawak pergi sana jugak :) jaga diri ye sayang .
ingatkan nak bagi chiko esok pagi , tapi awak balik esok malam . takpelaa , minggu depan ke orang balik nanti bagi chiko kat awak . jaga chiko leklok tau . chiko tu tak macam kucing jantan lain . letak kat luar rumah , berlari masuk rumah balik . jangan lupa ambik gambar dia da besar tau .

Sunday, January 1, 2012

tahun baru 2012.. :)





balek dari keje bkak lappy dpt notis kat inbox dr syasya johan ..

thx syasya.. :) buat jgak untuk kita ea..hehe ~

comey..wana biru plak tu.. suka sangat2..

TER~ubat jgak pnat ble dpt nie...



present taon baru untuk saya ye syasya... hehe.. nice lorh~







*sory sya..kita mmg ske screen capture.. :)

last...


bye2 2011..
welcome 2012.. :)

umur pon makin mningkat --> 18 tahun.. :)